MIR-Methode

Doe-het-zelf met de MIR-Methode

De naam ‘MIR’ staat voor Mentale en Intuïtieve Reset en is ontwikkeld door Mireille Mettes. Het gaat om het resetten van je gedachten, overtuigingen, herinneringen en bijbehorende emoties. Je wordt met de Mir-Methode teruggebracht tot de oorsprong van je echte zelf, je echte kern. Er komt ook nog eens bij dat na dit opschonen je meer richting krijgt, je missie wordt steeds duidelijker.

Via diverse meettechnieken zoals de I-Health en Bioresonantie is met behulp van het weergeven van onder andere blokkades bij meridianen op een computerscherm al bewezen wat voor een werking de Mir-Methode heeft bij personen en hoe deze blokkades zich opheffen.

De MIR-Methode is een Zelfhelingsmethode en is bedoeld voor mensen en dieren met emotionele en lichamelijke klachten voor degene die daar graag zelf wat aan wil doen. De methode zorgt er namelijk voor dat het zelfhelende vermogen van het lichaam weer wordt geactiveerd. Door de liefdevolle aanraking van de huid, kom je in een staat van ontspanning. Vanuit die ontspanning is het onbewuste bereid om de commando’s (9 stappen) op te volgen.

Wat je daarvoor moet doen, kun je zelf en in je eigen omgeving. Het is heel erg eenvoudig uit te voeren en zeer effectief. Het uitvoeren van de MIR-Methode kost je niet meer dan 2 minuten per dag. Het enige dat je nodig hebt, is doorzettingsvermogen om het minstens 4 weken vol te houden. De meeste mensen vinden dat niet moeilijk, omdat ze merken dat er van alles gebeurt en er ook vaak al verbetering is na de eerste weken.

 

De 9 stappen van de MIR-Methode

Stap 1. Zuurgraad optimaliseren
Stap 2. Detox alle toxische belasting
Stap 3. Vader loskoppelen. Moeder loskoppelen
Stap 4. Meridianen zuiveren
Stap 5. Alle tekorten aanvullen
Stap 6. Hormoonstelsel in evenwicht brengen
Stap 7. Basisbehoeften aanvullen
Stap 8. Chakra’s en aura optimaliseren
Stap 9. Missie verduidelijken

 

Hoe behandel jezelf?

Aai liefkozend met rondjes op je hand, terwijl je de zin van de stap hardop zegt. Je zegt elke stap 3 keer achter elkaar in combinatie met het aaien, daarna ga je door naar de volgende stap. Als je sterk het gevoel hebt dat de zin nog langer uitgesproken moet worden, dan kun je dat gewoon doen tot je gaat gapen, boertjes of windjes gaat laten. Je kunt over de buitenkant van je hand aaien, maar ook aan de binnenkant. Als het beter voelt om bv. over je wang te aaien, dan mag dat ook, als het maar huid op huid is.

Je hoeft de negen stappen niet perse hardop te zeggen. Dat kun je ook stilletjes in je hoofd doen. Het is echter wel iets krachtiger om het hardop te doen, omdat het dan ook via het gehoor wordt teruggevoerd naar het onbewuste. Dus probeer het zoveel mogelijk hardop te zeggen.

Je kunt ook uitstekend iemand op afstand behandelen met de MIR-Methode. Je noemt dan voor elke stap eerst de naam van die persoon of dier en je aait dan over je eigen hand. Wel elke keer weer de naam vooraf benoemen. Dit werkt net zo goed, maar we streven er in de MIR-Methode naar dat iedereen het bij zichzelf doet als dit mogelijk is. Als je gevoelig van jezelf bent en iemand anders op afstand behandelt zoals een verstandelijk beperkte of ziek persoon, doe daarna dan wel nog even bij jezelf de MIR-Methode om weer in balans te komen.

Meer informatie over de Mir-methode

In principe werkt het lichaam na de 4 weken zelfstandig door met het in evenwicht brengen, aanvullen, ontgiften en verduidelijken van je levenspad. Er zijn echter veel mensen die de MIR-Methode na 4 weken wegleggen en er dan later weer mee beginnen, omdat ze voelen dat dit goed doet. Als je na 4 weken nog lichamelijke klachten hebt, is het zelfs aan te bevelen om de MIR-Methode als onderhoud te blijven gebruiken, bijv. 1 week doen, 3 weken niet, of alleen elke zondag.

De onderdelen van de MIR-Methode hangen met elkaar samen en het is van belang dat je ze als geheel behandelt. Sommige mensen focussen zich op een aantal van de stappen. Daarmee ruk je de MIR uit z’n verband en krijg je ‘scheefgroei’. Je activeert dan bijvoorbeeld wel het hormoonsysteem, maar laat het lichaam niet nieuwe Methode niet zoals het bedoeld is. Sommige mensen denken dat ze al los zijn van bv. hun vader of moeder en dat het niet nodig is, en slaan daardoor die stap over. Het gevolg is dat dit onderwerp juist extra sterk op de voorgrond treedt en ongemakkelijk wordt.

Je kunt specifieke klachten apart toevoegen aan de MIR-Methode, zoals ‘piekeren’ of ‘angsten’. Heel belangrijk: behandel jezelf dan met die stap VOORAF aan de MIR. Je doet dan ter afsluiting de 9 stappen om zo het evenwicht weer te bevorderen. Je kunt ook bepaalde medicijnen of bv. vitamines/mineralen aan de MIR vooraf toevoegen. Het gebeurd heel vaak dat de mensen die dit een tijdje doen, hun medicijngebruik of vitamines/mineralen kunnen verminderen of soms zelfs helemaal kunnen stoppen omdat het lichaam dit zelf aangevuld heeft.
Waak er wel voor dat je niet teveel toevoegt voorafgaande aan de MIR, omdat de MIR dan te lang kan gaan duren. Vele aspecten van de gezondheid zitten al verweven in de MIR-Methode, bijvoorbeeld het immuunsysteem en de waterhuishouding. Als je twijfelt of het nodig is om een stap toe te voegen, dan kun je je twijfel altijd voorleggen aan mij.

Het is vrij normaal als je eerst wat verergerde klachten krijgt. Het lichaam gaat een heleboel processen tegelijk in gang zetten. Als je ziet dat je het te zwaar vindt, ga dan terug naar alleen stap 5 en 7. Als dat nog te zwaar is, laat je dan begeleiden door mij. Als je erg gevoelig bent en snel reageert op zaken, begin dan voorzichtig. Het beste is dan om eerst te starten met stap 5 (tekorten aanvullen) en stap 7 (basisbehoeften aanvullen). Je zorgt dan dat het lichaam eerst z’n reserves aanvult, voordat je het aan het werk zet. Deze voorfase heeft de MIR voor veel mensen comfortabeler gemaakt.

De MIR-Methode is voor iedereen bruikbaar, ook als je onder specialistische behandeling staat. Zorg ervoor dat je dan wel voorzichtig begint, alleen met stap 5 en 7 en dat je het contact met de specialist goed onderhoudt. Het kan zijn dat hij of zij je intensiever moet begeleiden tijdens de MIR. Het kan ook zijn dat je extra begeleiding nodig hebt van een therapeut voor de emotionele kant van je aandoening.
Je mag de MIR-Methode ook doen als je zwanger bent, maar het liefste pas na de eerste 12 weken van de zwangerschap.

Voor meer informatie en het bekijken van de MIR-Methode bekijk hier de video’s van Mireille Mettes.

Consult: bij specifieke klachten

Als MIR-methode therapeut kan ik een speciaal op-maat-gemaakte stappenplan van de MIR-Methode maken voor specifieke klachten. Dit werkt nog veel krachtiger dan de algemene MIR-stappen. Als je hiervoor interesse hebt, kun je contact met mij opnemen. Via spiertesten en het specificeren van de 9 stappen, kunnen we heel gedetailleerd uitzoeken in welke stappen de grootste problemen liggen en deze heel gericht behandelen. Hierdoor is het mogelijk toch behandelingen te creëren voor mensen die tot nu toe weinig verbetering merken in hun gezondheid.

Boek / CD MIR-Methode

Mireille Mettes heeft ook diverse boeken en cd’s uitgebracht over de MIR-Methode. Deze kun je in de Webwinkel van de MIR-Methode bestellen.